Dostupni linkovi

Rekordan broj imigranata u Velikoj Britaniji


U Velikoj Britaniji se za godinu dana, do marta ove godine, naselilo 330.000 migranata, najviše ikada zabilježeno i tri puta više od cilja vlade, saopštila je danas Kancelarija za nacionalnu statistiku.

Ukupan broj migranata koji su došli u Veliku Britaniju je 636.000, a 307.000 njih je otišlo iz zemlje za godinu dana, prenio je AP.

Pitanje imigracije je sve važnije političko pitanje u Velikoj Britaniji, zbog novog talasa izbjeglica koje od rata i siromaštva u zemljama Afrike, Azije i Bliskog istoka bježe u bogatije evropske zemlje.

Premijer Dejvid Kameron je obećao da će smanjiti ukupan broj migranata na ispod 100.000, ali njegovi protivnici kažu da je to nedostižan cilj.

Broj stanovnika Ujedinjenog Kraljevstva koji su rođeni u inostranstvu je u 2014. činio 13 odsto ukupnog stanovništva, preneo je BBc.

Sve veći broj migranata koji se naseljavaju u Britaniji posljedica i povećanog broja građana EU koji se naseljavaju u tu ostrvsku zemlju.

U Veliku Britaniju se za godinu dana do marta doselilo 183.000 građana Unije, što je za 53.000 više nego u prethodnoj godini.

XS
SM
MD
LG