Dostupni linkovi

Nova hapšenja u vezi sa višemilionskom štetom u Budvi


Crnogorska policija uhapsila je danas još jednu osobu koju tužilaštvo dovodi u vezu sa višemilionskom štetom nanetom opštini Budva, preneli su podgorički mediji.U okviru istrage koju specijlano tužilaštvo vodi protiv sadašnjeg i bivšeg rukovodstva budvanske opštine, uhapšen je izvršni direktor kompanije "Gugi komerc" Dragoljub Milovanović.

Milovanović je potpisnik aneksa ugovora koji su Opština Budva i "Gugi komerc" zaključili 2007. godine, uoči koncerta grupe Roling Stons (Rolling Stones) na Jazu.

Tužilaštvo sumnja da je prilikom gradnje platoa za koncerte na Jazu opština oštećena za dva miliona evra.

Sporni aneks ugovora su u ime opštine potpisali tadašnji predsednik budvanske opštine Rajko Kuljača i tadašnji potpredsednik gradske uprave, aktuelni gradonačelnik Budve Lazar Rađenović.

Rađenović i Kuljača su 13. avgusta uhapšeni u Budvi zajedno sa još jedanaest bivših i sadašnjih opštinskih funkcionera, a zbog sumnje da su oštetili gradski budžet za ukupno deset miliona evra. Rađenović je u pritvoru, a Kuljača je na slobodi jer je svedok saradnik specijalnog tužilaštva.

Među osumnjičenima su i menadžerka grada Milena Marović Bogdanović i bivši potpredsednik Budve Dragan Marović. Milena je ćerka, a Dragan brat visokog funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i bivšeg predsednika državne zajednice Svetozara Marovića.

Lokalna vlast u Budvi je u krizi, a grad ima problem sa višemilionskim dugom.

Uhapšeni predsednik opštine Rađenović je podneo ostavku na tu funkciju.

XS
SM
MD
LG