Dostupni linkovi

Čović-Kormak: Prioritet sprovođenje reformi


Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović i ambasador SAD u BiH Morin Kormak zajednički su danas u Sarajevu ocenili da je prioritet BiH i institucija na svim nivoima vlasti sprovođenje neophodnih reformi za nastavak približavanja EU.

Iz Predsedništva BiH saopšteno je da je u vezi sa tim na sastanku istaknuto da je od najvećeg značaja održavanje konferencije zemalja zapadnog Balkana 27. avgusta u Beču i potpisivanje sporazuma o granici između BiH i Crne Gore na marginama tog skupa.

Čović je iskazao nespornu opredeljenost za sprovođenje reformi.

Kormakova je potvrdila dosadašnju čvrstu podršku SAD evroatlantskom putu BiH kao garancije njene stabilnosti, bezbednosti i blagostanja, te pozdravila ostvareni napredak, posebno nedavno usvojeni Zakon o radu.

Ona je iskazala zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom BiH i njenu opredeljenost unutar globalne koalicije za borbu protiv "Islamske države", koja će biti ponovo potvrđena Čovićevim učešćem na predstojećem samitu lidera u okviru Generalne skupštine UN u Njujorku 29. septembra, kojim će predsedavati predsednik SAD Baraka Obame.

XS
SM
MD
LG