Dostupni linkovi

SAD spremne da pošalju bombardere u Seul


SAD i Južna Koreja razgovaraju o prebacivanju američkih strateških bombardera "B-52" i atomske podmornice na Korejsko poluostrvo, saopštili su izvori bliski južnokorejskom Ministarstvu odbrane.

Predstavnik Ministarstva odbrane Južne Koreje Kim Min Sok izjavio je novinarima u Seulu da zbog krize na Korejskom poluostrvu traju pregovori sa SAD o razmeštanju američkih snaga u toj zemlji, prenosi agencija Jonhap.

On nije konkretno naveo o kojim vrstama naoružanja je reč, međutim izvori agencije su saopštili da to mogu biti bombarderi "B-52", kao i podmornice iz vojne baze Joksosuke, u Japanu.

Kako se očekuje, ove snage će učestvovati u američko-južnokorejskim vojnim vežbama "Fridom gardijan 2015" koje se održavaju u Južnoj Koreji.

Seul je saopštio da će nastaviti sa emitovanjem poruka preko zvučnika u demilitarizovanoj zoni u pravcu Severne Koreje sve dok Pjongjang ne ispuni političke i vojne zahteve Južne Koreje.

Severnokorejske snage su 20. avgusta upozorile da će uništiti zvučnike na granici u vojnoj akciji ukoliko Južna Koreja u roku od 48 časova sa njih ne obustavi emitovanje propagandnih poruka.

XS
SM
MD
LG