Dostupni linkovi

Zrenjanin: Prikupljanje humanitarne pomoći za migrante


Solidarna pešačka akcija prikupljanja pomoći za migrante počeće danas u 17.00 sati u zrenjaninskom naselju Bagljaš, a organizatori će u šetnji gradskim ulicama ručnim kolicima prikupljati humanitarne priloge.

Akcija prikupljanja pomoći za migrante koju sprovode organizacije civilnog društva iz Zrenjanina, pokrenuta je 22. avgusta i odvijaće se u dve faze do 29. avgusta.

U prvoj fazi biće prikupljeni humanitarni paketi od građana Zrenjanina koji pomoć mogu da donesu u Kulturni centar Alternativa, kao i u Udruženje "Skaska" Zrenjanin i Centar za razvoj savremenih veština.

U završnici akcije, u subotu 29. avgusta, aktivisti nevladinih organizacija i sportisti krenuće na pešačku turu dugu 90 kilometara, od Zrenjanina do Kanjiže gde bi trebalo da stignu u nedelju 30. avgusta, zajedno sa manjim kamionom pomoći prikupljene u prethodnih sedam dana.

Humanitrno-solidarnu akciju za migrante sprovode organizacije civilnog društva Panonska aktivistička organizacija PAOR, Udruženje "Skaska", Centar za decu i mlade "Maštalište" i Udruženje za radna prava žena "Roza".

Kako su te organizacije najavile, u akciji će biti prikupljeni konzervirana hrana, odeća, kamp oprema, igračke, sveske i bojice za decu i sredstva za ličnu higijenu, ali i novac za troškove manjeg kamiona koji treba da preveze donaciju u kamp za migrante.

XS
SM
MD
LG