Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Čović i Radončić razgovarali o ulasku SBB u izvršnu vlast


Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Mostaru s predsjednikom Stranke za bolju budućnost (SBB) Fahrudinom Radončićem o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji te ga pozvao da ozbiljno razmisli o mogućnosti da, kako je kazao, kapacitet SBB-a stavi u funkciju izvršne vlasti.

- Informirao sam ga o onome što radimo u Federalnoj vladi, u Vijeću ministara, u pojedinim županijskim vladama gdje ja duboko vjerujem da je SBB-u mjesto već dugo vremena i o tome javno govorim - kazao je Čović pojašnjavajući kako to partnerstvo nudi da se konačno krenu rješavati problemi u BiH.

On je dodao kako smatra da može govoriti u ime onih koji danas čine vlast u Federaciji BiH, misleći na SDA i HDZBiH, te da je s te strane ovo vrlo jasan poziv.

- Sasvim sam siguran da novih izbora nema, prijevremenih izbora nema jer za sve to treba novi koncept izbornog zakona, a na ovaj način možemo puno toga uraditi.

Krajnje je vrijeme da se okrenemo da realiziramo projekte koje smo nudili glasačima i uopće čitavoj javnosti, da BiH krene i ka evropskom putu, da se socijalno-ekonomski stabilizira i da napravimo određenu reorganizaciju u BiH. Sve to bez ozbiljnih političkih partnera i na razini entiteta i na razini BiH neće ići - kazao je Čović.

Radončić je istakao kako aktuelna vlast ne daje rezultate, dodavši kako je SBB-ov rezultat iznimno jak te da kao opozicijska stranka treba na jedan način početi razmišljati o tome.

XS
SM
MD
LG