Dostupni linkovi

Ivanović: Vodim borbu za dostojanstvo Srba


Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP, poručio je da ne odustaje od štrajka glađu i da mora da izdrži, jer vodi borbu za dostojanstvo srpskog naroda.

"Teško jeste, ali se mora izdržati, jer ovo više nije samo moja borba. Ovo je borba za miran i dostojanstven život svih Srba koji žive na Kosovu i Metohiji", napisao je Ivanović za beogradske "Večernje novosti".

"Nadam se da ću iz ovoga izaći kao pobednik, a da će moja bitka rezultirati stvaranjem boljih i povoljnijih institucija. Euleks misija ima mnogo slabosti, ali za nju nema nove alternative", naveo je Ivanović.

Ivanović je, 14. dana štrajka glađu, na pitanje reportera "Novosti" kako je, odgovorio: "Ne baš dobro".

Oliver Ivanović je u četvrtak oko 17 sati hitno prebačen na Koronarno odeljenje intenzivne nege Zdravstvenog centra u Mitrovici zbog bolova u grudima.

On je prethodno bio u izolovanom apartmanu, pod stalnim nadzorom, a njegova supruga i saradnici svakodnevno pokušavaju da ga nateraju da počne da uzima hranu, pišu "Novosti".

Oliver Ivanović je nakon osam dana štrajka glađu u zatvoru u Mitrovici, u subotu prebačen u bolnicu u ovom gradu, a njegov zahtev je da mu se omogući odbrana sa slobode.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine, pritvor mu ističe 26. avgusta, a nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Mitrovici zakazan je za 10. septembar.

XS
SM
MD
LG