Dostupni linkovi

Policija pretukla dopisnika RSE


Urednika Internet portala "Južne vesti" i dopisnika Radija slobodna Evropa Predraga Blagojevića dva puta je policajac udario u glavu na Nišvil džez festivalu.

Kako se navodi, on je nakon toga priveden u stanicu policije Crveni krst, radi utvrđivanja identiteta, jer je pokazao novinarsku legitimaciju, a ne ličnu kartu.

"Južne vesti“ prenose da je do privođenja došlo nakon kratke rasprave zbog toga što Blagojević kod sebe nije imao ličnu kartu.

Blagojević navodi da se sve dešavalo oko 2 sata iza ponoći kada mu je na ulazu na “Midnight Jazz Stage” prišao policajac i potražio mu ličnu kartu. Kako je nije imao, dao mu je, kaže, novinarsku legitimaciju, međutim, policajac je počeo da ponavlja:

“Šta se praviš pametan”, pišu "Južne vesti".

“Onda sam uzeo telefon da pozovem nekog da potvrdi moj identitet, međutim, policajac mi je uzeo mobilni, i stavio mi ruke na leđa. Dok su me vodili ka marici, dva puta me je udario u glavu, o čemu imam i potvrdu iz Hitne”, naveo je Blagojević.

Načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović navodi da je veoma iznenađen ovim što se dogodilo.

“Proverićemo sve do detalja, ako su policajci to uradili, ja ću sve da ih sankcionišem maksimalno. Međutim, moramo najpre sve to da ispitamo do najsitnijih pojedinosti”, naveo je on.

XS
SM
MD
LG