Dostupni linkovi

Zabranjene posete hospitalizovanom Oliveru Ivanoviću


Kosovska policija nije dozvolila u nedelju ujutro članovima najuže porodice da posete lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, rekla je zamenica predsednika GI SDP Ksenija Božović.

"Zabranili su posete zbog lošeg zdravstvenog stanja članovima porodice, advokatu, svešteniku, samo ne znam po kom zakonu", istakla je Ksenija Božović za agenciju Beta.

Dodala je da "više ništa ne može da je iznenadi", ali da ne razume zašto bar jednog člana porodice nisu pustili da ga poseti.

"Nadam se da će biti efikasni i da će brzo napraviti propusnice da možemo da ga posetimo, kao što smo to radili dok je bio u pritvoru", rekla je ona.

Ivanović štrajkuje glađu od 7. avgusta, zbog odluke suda o produžetku pritvora do 6. oktobra, ali je Apelacioni sud ukinuo to prvostepeno rešenje.

Oliver Ivanović u petak je primljen na odeljenje intenzivne nege Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Trenutno je na snazi prethodno rešenje suda prema kome Ivanoviću pritvor ističe 26. avgusta. Sud će ponovo odlučivati o produženju pritvora uoči 26. avgusta.

Oliver Ivanović je u pritvoru od januara 2014. godine i tereti se za ratne zločine nad albanskim civilima u oružanim sukobima na Kosovu od 1998. do 2000. godine.

XS
SM
MD
LG