Dostupni linkovi

Stefanović: Sa migrantima se postupa humano


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se sa migrantima u Srbiji postupa humano i da su im obezbijeđeni zdravstveni pregledi, lijekovi, hrana i voda.

"Obezbedili smo zdravstvene preglede, lekove, hranu i vodu. Omogućujemo im da, na pristojan način, mogu da apliciraju za azil i, ukoliko žele, da se smeste u prihvatne centre", naveo je Stefanović.

On je za RTS rekao da Srbija preduzima sve da migranti budu bezbjedni, dodajući da je talas izbjeglica koji je "zapljusnuo" Srbiju "jedan pokret naroda, može se reći seoba naroda".

"Njihov cilj nije Srbija, oni bi da idu dalje, i to je njihovo pravo", rekao je Stefanović i dodao da talas migranata nije samo problem Srbije, već veliki evropski problem, najavljujući da će Srbija od međunarodnih institucija, zatražiti novčanu pomoć.

Stefanović je naveo da je zvanični Beograd započeo izradu akcionih planova i da je formirana radna grupa u kojoj se, osim predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, nalaze i predstavnici Ministarstva rada i Sekretarijata za izbjeglice u cilju izrade modela šta treba da se uradi u rješavanju krize sa migrantima.

XS
SM
MD
LG