Dostupni linkovi

Stefanović: Grafite protiv Pajtića pisao član DS-a


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Policijska uprava u Novom Sadu identifikovala osobu koja je u tom gradu ispisivala grafite protiv lidera Demokratske stranke (DS) Bojana Pajtića "Smrt Pajtiću".

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je reč o I.G. (37) koji je po sopstvenom priznanju član DS-a od 1997. godine, a zaposlen je u preduzeću "Vode Vojvodine".

On je objasnio da je policija razgovarala sa I.G. prilikom pretresa njegovog stana i da je nakon pribavljanja novih dokaza tražen nalog za njegovo privođenje.

Stefanović je rekao da se traga za osobom koja je pravila šablone za ispisivanje grafita i da očekuje da će ta osoba biti pronađena do kraja dana.

"Policija neće dozvoliti da se bilo kome preti u Srbiji. Radićemo na rasvetljavanju ovog slučaja", rekao je Stefanović.

U Novom Sadu 6. avgusta pojavili su se grafiti sa porukom "Smrt Pajtiću", a premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sledećeg dana da je u toku istraga o grafitima koji su se pojavili u Novom Sadu sa pozivima na ubistvo lidera DS-a, ali da nije siguran da će svi biti zadovoljni njenim rezultatima.

Vučić je rekao da u Srbiji niko nikome ne sme da preti smrću, kao i da niko ne sme da preti Bojanu Pajtiću.

Pajtić izjavio je danas da će proveriti navode da je grafite sa porukom "smrt Pajtiću" u Novom Sadu ispisao član DS-a, ali je ukazao i da to ne treba da oslobobi od odgovonosti.

"Zvuči mi potpuno neverovatno. To što je neko član DS ne znači da radi nešto za DS i da ne radi nešto protiv DS-a. Svako može da se učlani u koju god hoće stranku, to ga ne oslobađa nikakve odgovornosti, već upravo suprotno", kazao je Pajtić na konferenciji za novinare.

XS
SM
MD
LG