Dostupni linkovi

U Budvi uhapšeno 13 osoba, jedan osumnjičeni van zemlje


Policija je, po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, danas uhapsila 13 osumnjičenih zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja izvršenog na organizovan način i u saučesništvu.

Postoji i 14. osumnjičeni, ali on danas nije uhapšen jer se nalazi van Crne Gore. To je saopšteno na današnjoj pres konferenciji na kojoj su o jutrošnjem hapšenju govorili vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, specijalni tužilac Milivoje Katnić i šef Uprave kriminalističke policije Milovan Pavićević.

Katnić nije odgovorio na pitanje “Vijesti” da li je izviđajem obuhvaćen i Svetozar Marović visoki funkciner DPS.

“Ne mogu vam to kazati. Tužilaštvo se ne bavi imenima nego počiniocima krivičnih djela. Jasno je da svaki počinilac krivičnih djela može očekivati da je pravda krenula prema njemu i da se pripremi za svoju odbranu pred sudom koje će slijediti”, kazao je Katnić.

Na pitanje znači li da se ne isključuje da je i Svetozar Marović u tom predmetu, Katnić je kazao: “Ja ništa ne uključujem i ne isključujem”.

“Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni postali članovi kriminalne grupe radi sticanja nezakonite dobiti ili moći, a djelovanje kriminalne grupe je planirano na duže vrijeme i uz primnjenu određenih pravila satačno određenim ulogama i zadacima”, saopštio je Katnić na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, nekadašnji prvi čovjek te opštine Rajko Kuljača, savjetnik premijera Aleksandar Tičić, nekadašnji potpredsjednik budvanske opštine i brat Svetozara Marovića - Dragan Marović, Marovićeva kćerka Milena Marović Bogdanović i još nekoliko osoba, uhapšeni su rano jutros po nalogu specijalnog tužilaštva.

Određenim je pritvor od 48 sati.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, policija rukovodioce i službenike opštine Budve hapsi zbog sumnje da su prilikom izgradnje TQ Plaze i platoa na plaži Jaz zloupotrebom službenog položaja oštetili opštinu Budva za više miliona eura.

Procjena sudskih vještaka angažovanih od strane tužilaštva je da je Opština Budva izgradnjom platoa na Jazu direktno oštećena za 2.1 milion eura, a milionska šteta je učinjena Aneksom 3 ugovora za TQ Plazu.

XS
SM
MD
LG