Dostupni linkovi

Vujanović o hapšenjima u Budvi: Zakon jednak za sve


Zakon mora biti jednak za sve, i niko ne može biti pošteđen, ocijenio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović povodom hapšenja sadašnjih i bivših budvanskih funkcionera, dodajući da se mora poštovati prezumpcija nevinosti.

Vujanović je novinarima u Mojkovcu, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici lokalnog parlamenta, rekao da se uvijek zalagao za to da zakon bude jednak za sve i da niko nije pošteđen pred zakonom.

„I za to da poštujemo pravo lica prema kojima se vodi postupak na prezumpciju nevinosti, i da poštujemo ono što ta prezumpcija znači. Mislim da na nivou tih odnosa treba posmatrati sve ono što je obaveza i u krivičnom postupku i obaveza onih koji u odnosu na taj postupak reaguju“, rekao je Vujanović.

To je, kako je naveo, jedno objašnjenje koje je imao uvijek i za sve.

„I smatram da, sa aspekta pozicije predsjednika države to objašnjenje i takav stav treba da zadržim“, dodao je Vujanović.

Na pitanje da li se njihovo hapšenje može dovesti u vezu sa dobijanjem pozivnice za NATO, on je rekao da je „već dao svoje viđenje“.

„Mislim da nema potrebe dalje da objašnjavam da je to upravo ono što treba poštovati. Potrebu svakog postupka da istraži ono što je nadležnost tužioca, i potrebu svakog osumnjičenog da mu se omogući pravo na odbranu, da bude zaštićen prezumpcijom nevinosti i da svi poštujemo prezupmciju nevinosti, od građana, državnih organa, do medija“, naveo je Vujanović.

Upitan da li se mogu očekivati neka hapšenja i u Kolašinu zbog visoke korupcije, on je rekao da se ne treba baviti tom vrstom prognoza.

XS
SM
MD
LG