Dostupni linkovi

Čelnicima Budve određen pritvor


Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, nekadašnji prvi čovjek te opštine Rajko Kuljača, savjetnik premijera Aleksandar Tičić, nekadašnji potpredsjednik budvanske opštine i brat Svetozara Marovića - Dragan Marović, Marovićeva kćerka Milena Marović Bogdanović i još nekoliko osoba, uhapšeni su rano jutros po nalogu specijalnog tužilaštva.

Na saslušanju je trenutno Milena Marović Bogdanović.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević završila je saslušanje Dragana Marovića, kojem je određen pritvor od 48 sati zbog sumnje da bi mogao uticati na svjedoke.

Pritvor od 48 sati je određen i Lazaru Rađenoviću, kao i Rajku Kuljači.

Branilac Marovića Zdravko Begović kazao je da je njegov klijent negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Dragoljub Đukanović, jedan od advokata Aleksandra Tičića kazao je da je nakon saslušanja i njegovom klijentu određen pritvor od 48 sati.

Uhapšen je i službenik Opštine Budva Đorđe Pavlović, a kako "Vijesti" nezvanično saznaju među uhapšenima su i Milojka Kovačević, Miodrag Samardžić, Dragica Popović, kao i v.d. direktora Vodovoda Budva Milenko Medigović i privedena sekretarka za prostorno planiranje Danijela Marotić.

Takođe su uhapšeni i Snežana Žana Šćepanović glavna administratorka opštine, kao i nekadašnji sekretar za zaštitu imovine Novak Klisić.

Prema nezvaničnim informacijama, policija rukovodioce i službenike opštine Budve hapsi zbog sumnje da su prilikom izgradnje TQ Plaze i platoa na plaži Jaz zloupotrebom službenog položaja oštetili opštinu Budva za više miliona eura. Po dva inspektora Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije bila su tačno u šest sati u kućama uhapšenih.

Iz Tužilaštva su za danas najavili pres konferenciju.

Procjena sudskih vještaka angažovanih od strane tužilaštva je da je Opština Budva izgradnjom platoa na Jazu direktno oštećena za 2.1 milion eura, a milionska šteta je učinjena Aneksom 3 ugovora za TQ Plazu.

XS
SM
MD
LG