Dostupni linkovi

Vučić:Još 21 milion eura za aerodrom Tesla


Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas renovirani terminal 1 na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", i najavio da će do septrembra 2016. godine biti uloženo 21 miliona eura iz sredstava aerodroma za rekonstrukciju i poboljšanje kapaciteta.

Vučić je rekao da su i aerodrom i nacionalna avio kompanija Er Srbija profitabilne kompanije, koje će biti spremne za direktne letove za SAD u narednih nekoliko mjeseci.

On je novinarima rekao da je vlada veoma zadovoljna poslovnim rezultatima koje postižu aerodrom "Nikola Tesla" i nacionalna avio kompanija, i naveo podatak da je aerodrom 1. avgusta oborio rekord, a Er Srbija u trećoj nedjelji jula imala najbolju sedmicu, te da je popunjenost kabina 93 odsto.

"Naša namjera je da upotpunjujemo i poboljšavamo kapacitete, a dobrom međusobnom saradnjom mogu da napreduju obije kompanije", rekao je Vučić i izrazio zahvalnost Etihadu što je Er Srbiji omogućio dobru mrežu, transferne mogućnosti i znanje.

"Mi smo u toku ove godine od aerodroma prihodovali kao država 13 miliona eura a očekujemo i međudividendu od više od nekoliko stotina miliona u septembru", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se od Er Srbije očekuje da i ova godine bude profitabilna, navodeći da ove godine kompanija ima sedam odsto više putnika nego prošle godine, a da je popunjenost kapaciteta veća nego ikada.

Premijer je napomenuo da će aerodrom i Er Srbija zajednički raditi da se ispune svi tehnički i bezbjednosni uslovi, posebno u vezi sa transferom prtljaga, za letove iz Beograda za SAD, odnosno Njujork.

Kako je rekao, za SAD će vjerovatno letjeti avion A330 koji će biti kupljen na lizing, a koštaće 500.000 dolara na mjesečnom nivou.

XS
SM
MD
LG