Dostupni linkovi

Uhapšeni budvanski čelnici u Tužilaštvu u Podgorici


Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, nekadašnji prvi čovjek opštine Rajko Kuljača, savjetnik premijera Aleksandar Tičić, nekadašnji potpredsjednik budvanske opštine i brat visokog funkcionera DPS Svetozara Marovića - Dragan Marović, Marovićeva kćerka Milena Marović Bogdanović menadžerka opštine, i još nekoliko osoba, uhapšeni su rano jutros po nalogu specijalnog tužilaštva.

Dio uhapšenih - Rađenović, Kuljača i Dragan Marović trenutno se znalaze u zgradi Tužilaštva u Podgorici, gdje bi trebalo da budu saslušani pred glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem.

Uhapšen je i službenik Opštine Budva Đorđe Pavlović, a kako "Vijesti" nezvanično saznaju među uhapšenima su i Milojka Kovačević, Miodrag Samardžić, Dragica Popović, kao i v.d. direktora Vodovoda Budva Milenko Medigović.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, policija rukovodioce i službenike opštine Budve hapsi zbog sumnje da su prilikom izgradnje TQ Plaze i platoa na plaži Jaz zloupotrebom službenog položaja oštetili opštinu Budva za više miliona eura. Po dva inspektora Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije bila su tačno u šest sati u kućama uhapšenih.

Iz Tužilaštva su za danas najavili pres konferenciju.

Procjena sudskih vještaka angažovanih od strane tužilaštva je da je Opština Budva izgradnjom platoa na Jazu direktno oštećena za 2.1 milion eura, a milionska šteta je učinjena Aneksom 3 ugovora za TQ Plazu.

U izvještaju Milenka Popovića i Marka Radovića, u koji „Vijesti“ imale uvid, navodise da je realna vrijednost izvedenih radova na gradnji platoa na Jazu 2.105.770 eura, što je čak za 4,6 miliona eura manje, nego što je to procijenila opštinska Komisija.

XS
SM
MD
LG