Dostupni linkovi

Vlada Kosova usvojila izvještaj o granici sa Crnom Gorom


Vlada Kosova usvojila je na današnjoj sednici Izveštaj o graničnoj liniji sa Crnom Gorom Državne komisije za razgraničenje, u kojem je u potpunosti poštovana granica utvrđena Ustavom iz 1974. godine.

"Obilježavanje granične linije sa Crnom Gorom je u punoj saglasnosti sa graničnom linijom prema Ustavu iz 1974. godine, planom Martija Ahtisarija i Ustavom Kosova", rečeno je na sjednici Vlade.

Predsjednik Komisije za obiležavanje i održavanje granične linije Kosova i Crne Gore Murat Meha rekao je da je granica utvrđena na osnovu tadašnje dokumentacije Skupštine Pokrajine Kosova, Pokrajinske direkcije za geodeziju, direkcije geodezije Srbije i drugih dokumenata.

"Komisija pod punom odgovornošću dokumentuje da teritorija Republike Kosovo nije promenjena ni za jedan kvadratni centimetar", rekao je on predstavljajući izvještaj o radu.

Vlada je od predsjednice Kosova Atifete Jahjaga zatražila da ovlasti prvog zamjenika premijera i ministra spoljnih poslova Kosova Hašima Tačija i ministra unutrašnjih poslova Skendera Hisenija da potpišu sporazum o granici između Kosova i Crne Gore, koji treba ratifikuje Skupština Kosova.

XS
SM
MD
LG