Dostupni linkovi

U petak skup podrške stanarima Depresije u Novom Sadu


Nevladine organizacije i neformalne građanske inicijative organizovaće u petak 14. avgusta u 14.00 sati u Novom Sadu protest u znak solidarnosti sa stanarima baraka u naselju Depresija, koje su privatni izvršitelji počeli da iseljavaju pre nedelju dana.

Kako je najavljeno danas u saopštenju, cilj skupa je da se apeluje na gradsku vlast da u skladu sa svojim obećanjima pronađe rešenje za stanare čija je egzistencija temeljno ugrožena.

Organizatori su najavili da će novosadskim vlastima predati peticiju i da će tražiti da u petak prime predstavnike stanara Depresije i saopšte im kada će ostvariti svoja obećanja.

Naselje Depresija nalazi se između Limana IV i Telepa u Novom Sadu, a nastalo je 1970-ih godina, kada su tu privremeno smešteni radnici nekadašnjih građevinskih giganata "Prvog maja" i "Neimara", koji su u tim baraka ostali nakon što su firme propale.

Pre devet godina zemljište, na kome su izgrađene radničke barake, kupio je biznismen Aleksandar Savanović iz Zemuna koji je odmah najavio iseljenje tih ljudi.

Akcija "Solidarnost sa stanarima Depresije" počeće organizovanom novinarskom posetom naselja u sredu 12. avgusta u 12.00 časova.

XS
SM
MD
LG