Dostupni linkovi

BiH: Lekari se bore za život ustreljenog biznismena Pere Gudelja


Lekari Kliničko-univerzitetskog centra Sarajevo bore se za život biznismena Pere Gudelja, koji je 10. avgusta u blizini Viteza pogođen u glavu iz vatrenog oružja. Kako javljaju sarajevski mediji, Gudelj je operisan, ali se i dalje nalazi u životnoj opasnosti.

"Stanje pacijenta izuzetno je teško i životno je ugrožen. Trenutno se nalazi na operaciji na odeljenju neurohirurgije. Lekari čine sve što je u njihovoj moći da spasu njegov život", izjavila je portparolka UKC-a Muamera Šehić.

Vlasnik FIS-a, jednog od najvećih trgovinskih lanaca u BiH, Pero Gudelj (1955) ranjen je danas oko 13.30 sati iz vatrenog oružja u mestu Krčevina kod Viteza.

Prema nezvaničnim informacijama Gudelj se u momentu ranjavanja vozilom kretao prema svojoj farmi, a pronađen je nekoliko metara od svog automobila.

Ranjenog su ga pored automobila zatekli policija i ekipa hitne pomoći i prevezli u bolnicu u Novoj Biloj, gde mu je ukazana prva pomoć, a potom je prebačen u sarajevsku bolnicu.

Direktor bolnice u Novoj Biloj Velimir Valjan rekao je da je Gudelj bio pri svesti kada je primljen, ali da je zbog težine povrede morao biti uspavan.

XS
SM
MD
LG