Dostupni linkovi

Sedam mrtvih u tri napada u Turskoj


U talasu nasilja u Turskoj danas su u napadu na policijsku stanicu u Istanbulu poginula tri čoveka, dok su četiri turska policajca ubijena u napadu na jugoistoku zemlje, preneli su turski mediji.

Napad na policijsku stanicu počeo je nešto posle ponoći kada je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u automobilu ispred stanice, posle čega su dve osobe, za koje se sumnja da su kurdski pobunjenici, ubijene u sukobu s policijom.

Četiri policajca poginula su u eksploziji bombe postavljene na jednom putu na jugoistoku Turske u napadu pripisanom kurdskim pobunjenicima, nekoliko sati posle napada u Istanbulu.

Napad se dogodio u provinciji Sirnak na granici s Irakom i Sirijom, javila je turska agencija Dogan.Turska policija uhapsila je rano jutro jednu od dva osobe koje su pucale na američki konzulat u Istanbulu, javila je turska agencija Anadolija ne navodeći druge detalje

Napad se dogodio rano jutros u Istanbulu gde raste napetost zbog turskog bombardovanja položaja Radničke partije Kurdistana (PKK) u Iraku i Islamske države u susednoj Siriji.

SAD su juče uputile prve borbene avione F-16 u Tursku, kao deo borbenih operacija protiv Islamske države u Iraku i Siriji.

Turska je pristala da SAD koriste njenu vazduhoplovnu bazu Indžirlik za vojne operacije protiv džihadista.

XS
SM
MD
LG