Dostupni linkovi

Ubijena četiri turska policajca


Četiri turska policajca ubijena su danas, a jedan je teško povređen od eksplozije u jugoistočnom gradu Silopi, u kojem većinsko stanovništvo čine Kurdi, izjavili su bezbednosni izvori, prenosi Rojters.

U odvojenom incidentu, jedan turski vojnik je poginuo, a nekoliko ranjeno kada su kurdski militanti pucali na vojni helikopter u jugoistočnoj provinciji Sirnak, rekli su isti izvori.

Napadi su izvršeni u vreme kada vladaju povišene tenzije između Turske i pobunjenika iz Radničke partije Kurdistana (PKK) i u vreme kada se zvanična Ankara aktivnije uključuje u borbu protiv "Islamske države".

Prethodno su dvojica napadača poginula u razmjeni vatre sa turskom policijom posle eksplozije u policijskoj stanici u Istanbulu, gde je povređeno najmanje desetoro ljudi.

Policija je uhapsila ženu koja je osumnjičena za jutrošnji napad na zgradu američkog konzulata u Istanbulu. Dvoje napadača pucalo je na zgradu konzulata u istanbulskom okrugu Sarijer, a policija je uzvratila. U ovom incidentu nije bilo povređenih.

PKK optužuje turske vlasti da pomažu džihadistima iz "Islamske države", koji se sukobljavaju sa kurdskim snagama u susednoj Siriji.

XS
SM
MD
LG