Dostupni linkovi

Neizvjesna sudbina otetog Hrvata, Boccoz: Ima nade


Hrvatski portal Index.hr prenosi da izvori organizacije ‘Islamska država’ tvrde da su militanti dekapitirali otetog Hrvata Tomislava Salopeka, piše manje poznati news portal newsday247, kao i još nekoliko manjih portala. Na internetu su se pojavile i slike navodnog obezglavljivanja Salopeka, no njihova je autentičnost dvojbena.

Neizvjesnost oko Salopekove sudbine raste, a izvori bliski militantima ustraju u tome kako su džihadisti ubili 30-godišnjeg Hrvata koji je radio za francusku tvrtku CGG Ardiseis, javlja Index.hr.

Hrvatska vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavljaju raditi na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina. Vesna Pusić se nakon niza obavljenih razgovora, među ostalim i s egipatskim ministrom vanjskih poslova, vratila u Hrvatsku.

Veleposlanica Francuske Michèle Boccoz u razgovoru za hrvatsku televiziju RTL rekla je da je u posljednjih nekoliko sati došlo do bitnih pomaka u pregovorima s islamskim militantima.

Francuska vlada u kontaktu je s egipatskim kolegama i možemo reći da su egipatske vlasti trenutno ključni faktor. Vrlo aktivno rade na slučaju i, koliko znamo, samo u posljednjih nekoliko sati prilično su napredovali tako da smo sigurni da će učiniti sve što mogu da oslobode gospodina Salopeka", rekla je Boccoz.

XS
SM
MD
LG