Dostupni linkovi

Zapadna obala: Otac djeteta izgorjelog u požaru podlegao povredama


Saad Davabšeh, otac jednoipogodišnjeg deteta koje je stradalo kada su ekstremisti zapali njihovu kuću na Zapadnoj obali, preminuo je od opekotina zadobijenih u požaru, saopštio je danas jedan palestinski zvaničnik.

"Saad Davabšeh je umro. Palestinske i izraelske vlasti sarađuju radi organizovanja prevoza tijela preminulog Palestinca, čija sahrana bi trebalo da bude obavljena tokom dana, rekao je za AFP Gasan Daglas, zvaničnik iz Palestinske uprave.

On je dodao da su u toku pripreme za njegovu sahranu u Nablusu, gradu blizu Dume, gdje se nalazila kuća porodice Davabšeh.

Palestinci optužuju jevrejske doseljenike za taj napad koji su i izraelski zvaničnici jednoglasno ocijenili kao "teroristički", što rijetko čine kada je riječ o napadima na Palestince.

Maskirana lica su rano ujutru 31. jula bacila molotovljeve koktele na kuću Davabšehovih na kojoj su prozori bili otvoreni zbog vrućine.

Omanja kuća je brzo izgorjela, 18-mjesečno dijete je stradalo, a njegova majka (26) i otac su zadobili opekotine trećeg stepena na 90 odsto tijela.

Majka se još bori za život dok njihov drugi sin, četverogodišnji Ahmed, ovih dana pokazuje znakove poboljšanja, a kako navode lokalni mediji dječak je otvorio oči i progovorio.

XS
SM
MD
LG