Dostupni linkovi

Sanda Rašković Ivić isključena iz DSS


Disciplinska komisija Demokratske stranke Srbije (DSS) saopštila je danas da je iz članstva te stranke isključila predsednicu Sandu Rašković Ivić.

Disciplinska komisija je takvu odluku donela nakon što je, kako piše u saopštenju, na sastanku Opštinskog odbora Palilula 30. jula većinom glasova doneta odluka o pokretanju disciplinske mere protiv Rašković Ivić.

Disciplinska komisija je tu odluku donela na jučerašnjoj sednici, a u njenom obrazloženju je kao razlog objasnila kršenje Statuta, odnosno člana koji kaže da član stranke podleže disciplinskoj odgovornsoti ako politički deluje suprotno Programu DSS i političkim stavovima, povredi Statut i nanese štetu stranci, ne izvršava odluke organa stranke ili postupa suprotno njima...

U saopštenju se dodaje da je Opštinski odbor Palilua postupio po odluci Disciplinske komisije i izbrisao Rašković Ivić iz redova članova DSS.

Odbor je o tome obavestio Predsedništvo i uputio zahtev da se sazove Skupština DSS na kojoj bi bio izabran novi predsednik i bili vraćeni članovi koji su napustili stranku posle njenog izbora.

Dugogodišnji lider DSS Vojislav Koštunica povukao se nakon neuspeha stranke da uđe u Skupštinu Srbije na prošlogodišnjim izborima.

XS
SM
MD
LG