Dostupni linkovi

Tramp u centru republikanske debate


Milijarder Donald Tramp, koji prema anketama vodi u trci za republikansku nominaciju za predsedničke izbore u SAD, odbio je da isključi mogućnost da će voditi kampanju kao nezavisan kandidat.

Tramp je sinoć u prvoj republikanskoj debati za predsedničke izbore očekivano bio u centru rasprave koja je pokazala i da milijarder ne namerava da ublaži retoriku.

Milijarder i TV zvezda je takođe odbacio pitanja o tome da je javno ponižavao žene i rekao da nije radio ništa osim što je koristio američke zakone kada su četiri njegove firme bankrotirale.

Levo od Trampa je bio bivši guverner Floride Džeb Buš, brat i sin bivših predsednika, ali i favorit bogatih donatora i biznismena koji čine uticajni deo Republikanske partije. Buš, međutim, nije uspeo da se značajnije izdvoji od ostalih kandidata, ocenjuje Asošijeted Press (AP).

Iako se za sada kandidovalo 17 republikanaca za nominaciju stranke, u debati je učestvovalo samo 10 pošto je tako odlučila televizija Foks. Sedam kandidata koji su na dnu po podršci prema anketama javnog mnjenja, pre debate je imalo forum na kojima su suočili stavove.

XS
SM
MD
LG