Dostupni linkovi

Nema opasnosti da BIH bude uveden vizni režim


Bosna i Hercegovina nije u opasnosti da joj bude uveden vizni režim, jer ispunjava svoje obaveze, rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare u Sarajevu ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

“To pitanje nije na dnevnom redu bilo koje relevantne institucije u Evropskoj uniji, nego se više radi o isforsiranoj novinarskoj priči koja se pojavila u pojedinim medijima”, naveo je on.

Dodao je da BiH treba nastaviti ispunjavati svoje obaveze , te da dok tako bude radila ne treba da brine da će doći do novih restrikcija za putovanje bosanskohercegovačkih građana.

Ministar vanjskih poslova BiH osvrnuo se danas i na moguću opasnost za bh. građane jer je BiH, kao i Hrvatska, potpisnica Koalicije za borbu protiv IS-a, kazavši da su sve zemlje potpisnice te globalne koalicije za borbu protiv terorizma u opasnosti.

O ovome je govorio nakon što se u medijima pojavila informacija da će pripadnici IS-a pogubiti hrvatskog državljanina.

“Realno opasnost postoji, ali to ne treba doživljavati kao paniku i da se bilo koji naš državljanin bilo gdje u svijetu osjeća ugroženim, ali ova strašna informacija pokazuje da biti dio takve koalicije nosi opasnosti”, pojasnio je Crnadak.

XS
SM
MD
LG