Dostupni linkovi

Dogovor Beograda i Prištine o osiguranju vozila


Delegacije Beograda i Prištine danas su u Briselu dogovorile da sprovođenje memoranduma o osiguranju vozila, koji će znatno olakšati život građana, počne 12. avgusta, odnosno u ponoć, između narednog utorka i srede, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo.

Direktor Kancelarije Marko Đurić, koji predvodi srpsku delegaciju, izjavio je danas da se "Vlada Srbije izborila da naši građani na Kosovu i Metohiji budu oslobođeni obaveze plaćanja dažbina za osiguranje vozila na administrativnim prelazima, čime je načinjen mali ali značajan pomak u pravcu osetnog poboljšanja kvaliteta njihovog života".

Prema oceni Đurića, ovaj naizgled mali korak u tom procesu je od velikog značaja za sve građane, koji će u budućnosti moći da putuju, ne samo jeftinije, već i dostojanstvenije.

"Građani će moći da prelaze administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom u oba pravca bez plaćanja ikakve naknade za osiguranje, ali i bez frustracija zbog često kilometrima dugih redova na administrativnim prelazima", izjavio je Đurić.

XS
SM
MD
LG