Dostupni linkovi

Advokat: FBI optužio gradonačelnika San Franciska za reketiranje


Američki Federalni istražni biro (FBI) optužio je gradonačelnika San Franciska za primanje mita u zamenu za davanje povlastica, rekao je danas advokat jednog optuženog za organizovani kriminal u ovom kalifornijskom gradu.

Slučaj se tiče kriminala čiji je epicentar - Kineska četvrt San Franciska.

Kertis Brigs (Curtis Briggs), advokat Rejmonda Čoua, naveo je u dopisu sudu da su osnov njegove izjave optužujuća dokumenta FBI-ja na gradonačelnikov račun koje je dobio od vlade SAD kako bi mogao da formira odbranu svog klijenta.

Brigs pokušava da obori optužnicu protiv Čoua tvrdeći da je on selektivna meta vlade, koja neke ljude krivično gone a druge pušta da se izvuku, iako su pod istragom.

Protiv gradonačelnika Eda Lija nije podignuta optužnica ni za kakvo krivično delo, rekao je Pi Džej Džonston (P.J. Johnston), portparol njegove kampanje za novi gradonačelnički mandat.

Prema Džonstonovim rečima, ništa od onog što je izneo advokat Brigs ne ukazuje da je Li uradio nešto pogrešno ili neadekvatno - ni on lično niti neko iz njegove prethodne kampanje za gradonačelnika, 2011. godine.

Čou, glavni čovek kineske organizacije Gi Kung Tong, uhapšen je posle složene istrage koju je vodio FBI, a koja je obuhvatila i bivšeg kalifornijskog senatora Lilanda Jia (Leland Ji).

XS
SM
MD
LG