Dostupni linkovi

Knin: Drugi dan proslave "Oluje"


U Kninu je u srijedu tradicionalnim manifestacijama počelo obeležavanje 20. godišnjice vojno-redarstvene akcije Oluja.

Proslava je počela budnicom ulicama grada. Rano ujutro dvije tisuće golubova poletjelo je iz Knina prema Vukovaru i iz Vukovara prema Kninu.

U 8,15 sati zajednički su vijence položili i svijeće zapalili ispred spomenika Hrvatske pobjede 'Oluja '95' na Trgu dr. Ante Starčevića predsjednici Sabora i Vlade Josip Leko i Zoran Milanović, zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general pukovnik Dragutin Repinc i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić.

Od 10 sati održavat će se zajednički mimohod pripadnika braniteljskih i stradalničkih udruga i državnog vrha ulicama grada Knina do Crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. U 10,05 sati predsjednica Kolinda Grabar Kitarović susrest će se ispred zgrade Muzeja grada Knina sa zborom branitelja i udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

Predsjednica Republike i predsjednik Sabora u 11 sati nazočit će svečanoj svetoj misi za poginule, umrle i nestale branitelje u Domovinskom ratu u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Misu će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Oko 13 sati ispred spomenika Hrvatske pobjede 'Oluja '95' na Trgu dr. Ante Starčevića vijence će položiti i zapaliti svijeću predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

XS
SM
MD
LG