Dostupni linkovi

Besne požari širom Kalifornije


Požari koji besne u šumama širom Kaliformije šire se i dalje. Jedan vatrogasac je izgubio život, a izgorelo je dvadesetak kuća. Na hiljade ljudi napustile su svoje domove, a bitka protiv vatre vodi se sa zemlje i iz vazduha.

Daniel Berlant, portparol Ministarstva za šume i zaštitu od požara, saopštio je da duž severne Kalifornije, od subote gori 21 veliki požar, od kojih su neki izazvani gromovima. Oko 8.000 vatrogasaca se bori da ugasi plamen, što je izuzetno teško, posle nekoliko godina suše u Kaliforniji, prenosi AP.

To je pirmoralo guvernera Kalifornije Džerija Brauna da objavi vanredno stanje u zemlji i da pošalje kalifornijsku nacionalnu gradu da pomaže u zaustavljanju katastrofe. Berlant je rekao da se očekuje da će se opasnost nastaviti do kraja vikenda, a očekuje se i više grmljavine.

Vatrogasac Dejvid Rul iz Južne Dakote izgubio je život u požaru, koji je izbio u četvrtak i brzo se kretao kroz nacionalni park Modok, oko 100 milja južno od Oregona.

On je bio u vozilu, tažeći način kako da se bori protiv vatre, kada su kolege izgubile kontakt s njim, a njegovo telo je pronadjeno u petak.

XS
SM
MD
LG