Dostupni linkovi

Usvojen Zakon o radu FBiH


Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je danas s 28 glasova 'za' i tri glasa 'protiv' Prijedlog zakona o radu na vanrednoj sjednici.

O zakonu je glasano dva puta, elektronski i pojedinačnom prozivkom delegata. Drugi krug, prozivkom, proveden je na zahtjev Slaviše Mihajlovića iz delegatskog kluba srpskog naroda, ujedno člana Saveza nezavisnih socijaldemokrata, koji je izrazio sumnju u rezultate prvog kruga.

Maihajlović i još dvojica njegovih stranačkih kolega bili su jedini koji su se od prisutnih u sali izjasnili protiv zakona te su nakon službenog proglašenja konačnih rezultata napustili sjednicu.

Prethodno, prije nego što je i došlo do glasanja, napustili su je i članovi Saveza za bolju budućnost BiH, Socijaldemokratske partije BiH, Demokratske fronte i Naše stranke.

U momentu glasanja u sali nije bio ni jedan od dvoje Laburista BiH. On je ranije izašao, ali nije izjavio da napušta sjednicu kao što su učinili članovi pomenutih stranaka.

Drugi član Doma naroda iz njegove stranke bio je odsutan od početka. Za zakon su glasali članovi Stranke demokratske akcije, blok stranaka predvođenih Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH, Hrvatske demokratske zajednice 1990, Stranke dijaspore, Liberalne stranke, Narodne stranke "Radom za boljitak" i A-SDA.

XS
SM
MD
LG