Dostupni linkovi

Parlament FBiH: Opozicija zatražila da se povuče Prijedlog zakona o radu


Na početku sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH , koja je počela sa polučasovnim kašnjenjem, opozicija je zatražila da se sa dnevnog reda povuče Prijedlog zakona o radu zbog grubog kršenja poslovnika.

Predsjednik Kluba Srba Slaviša Šućur rekao je da je zakon apsolutno neprihvatljiv i istakao da će ovaj klub tražiti da se glasa o povjerenju prema predsjedavajućoj Lidiji Bradari.

On je ocijenio da nije dobro da se ulazi u ovakve procese bez društvenog dijaloga i konsenzusa, te napomenuo da nije bilo sjednice Kolegijuma na kojoj bi se to dogovorilo. "U popodnevnim časovima u utorak dobili smo dnevni red.

Nemamo ni teoretsku mogućnost da podnesemo amandmane na ovaj zakon. Ako to nije krupno kršenje poslovnika ne znam šta je. Ova vrsta sile pokazuje da postoje namjere koje ne mogu da shvatim", rekao je Šućur.

Delegat Lejla Didik Sarajlić rekla je da ovaj zakon mora ići u širu javnu raspravu, prenose federalni mediji.

"Delegati se stavljaju pred svršen čin. Vlada koja nema parlamentarnu većinu pokušava na silu da provuče ovaj zakon", tvrdi ona. Pred početak sjednice predsjedavajuća Doma Lidija Bradara rekla je da se nada da će zakon biti usvojen.

XS
SM
MD
LG