Dostupni linkovi

Pronađeni ostaci malezijskog aviona


Zamjenik malezijskog ministra saobraćaja Abdul Aziz Kapravi izjavio je danas da je “gotovo sigurno” da su ostaci, koji su pronađeni na ostrvu La Riunion u južnom dijelu Indijskog okeana, od putničkog aviona “Boing 777″ aviokompanije “Malezija airlines” koji je nestao u martu prošle godine.

“Skoro je sigurno da je pronađeni dio krila sa aviona `Boing 777`. To je podatak koji mi je dao naš glavni inspektor”, istakao je Kapravi.

Organizacija za kontrolu letenja Flight-Report tvrdi da je pronađena olupina dio desnog krila malezijskog avina sa leta MH370.

Olupina je pronađena jučer ujutro i bila je prekrivena brojnim morskim školjkama, a s ciljem utvrđivanja navoda da se radi o olupini aviona sa leta MH370 već je iz Malezije krenula grupa eksperata ka francuskom otoku Reunion.

Malezijski ministar transporta Liow Tiong Lai je za australski ABC izjavio da se treba pouzado utvrditi o tome da li se zaista radi o olupini baš tog nestalog aviona.

Australski mediji tvrde da bi pronađena olupina mogla pripadati i avionu Ethiopia Airlinesa koji je nestao 1996. godine ili avionu South Africa Airlinesa koji je nestao 1987. godine.

XS
SM
MD
LG