Dostupni linkovi

Slovenija: Erjavec neće podnijeti ostavku


Slovenski ministar vanjskih poslova i predsjednik stranke DeSUS Karl Erjavec rekao je u ponedjeljak da je razgovarao s premijerom Mirom Cerarom koji je ocijenio da nema razloga za Erjavčevu ostavku u aferi prisluškivanja zbog koje je Hrvatska danas odlučila izaći iz postupka arbitraže.

Kako prenosi agencija STA, Erjavec je u izjavi nakon sjednice svoje stranke ipak priznao da je Cerar izrazio nezadovoljstvo što se Erjavec nije ranije vratio s godišnjeg odmora kada je izbila afera "Pirangate".

Erjavec, koji je u prvoj reakciji kada je hrvatski tisak razotkrio da je slovenska stranka kršila propise lobirajući pri Arbitražnom sudu, s godišnjeg odmora u Francuskoj poručio da je to pisanje "glupost", u nedjelju je prvi put rekao da ne isključuje ostavku.

Demokratska stranka umirovljenika (DeSUS) će za novog slovenskog člana Arbitražnog suda poduprijeti onoga kandidata kojega predloži Cerar, rekao je nadalje Erjavec.

Hrvatska je, međutim, ranije u ponedjeljak odlučila izaći iz postupka arbitraže jer je "kontaminiran", prema riječima hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

XS
SM
MD
LG