Dostupni linkovi

Ugroženim selima kod Sjenice dostavlja se voda


Pomoćnik predsednika opštine Sjenica Mikailo Kaličanin rekao je u nedelju da se opština uz pomoć donatora snabdeva okolna sela koja su ostala bez vode i da je trenutna situacija malo bolja.

"Zbog teške situacije sa snabdevanjem vodom u okolnim selima dobili smo jednu cisternu od vojske i dve cisterne od komunalog preduzeća iz Požege. Takođe, dobili smo donaciju od braće Gobeljić, koji su vlasnici vode "Vrnjci" iz Vrnjačke Banje, koji su donirali tri šlepera flaširane pijaće vode", rekao je Kaličenin Tanjugu.

Tom vodom se, prema njegovim rečima, snabdevaju meštani sela na višim područjima, dosipaju im se bunari, stoka se napaja iz lokvi koje se takođe pune vodom.

"To smo činili juče i danas, a nastavićemo i sutra. Situacija je malo bolja, jer teramo vodu gde nas ko zove...", rekao je Kaličanin.

U Sjenici je pre pet dana proglašena vanredna situacija zbog problema sa pijaćom vodom.

Vojska Srbije ranije danas je saopštila da je, na osnovu odluke ministra odbrane, zbog problema na vodovodnoj mreži, uputila cisternu od 7.000 litara kao pomoć meštanima pešterskih sela koja su ostala bez vode za piće.

Cisterna je u selu Giljeva gde je, prema rečima predstavnika Opštine Sjenica, najteža situacija.

XS
SM
MD
LG