Dostupni linkovi

Italija Broj žrtava eksplozije porastao na devet


Broj žrtava eksplozije u jednoj fabrici pirotehničkih sredstava u Italiji popeo se na devet, pošto su još dve osobe tokom vikenda podlegle povredama, saopštili su bolnički izvori.

Sedam osoba je poginulo na licu mesta, dok je više ljudi povređeno, u eksploziji koja se dogodila u petak, u fabrici pirotehničkih sredstava, u južnoj italijanskoj luci Bari, javili su lokalni mediji, pozivajući se na službe za vanredne situacije.

Jedna osoba je danas podlegla povredama, a još jedna sa teškim povredama dan ranije.

List "Republika" je izvestio da je prvo eksplodiralo jedno dostavno vozilo, što je izazvalo seriju drugih eksplozija u samoj fabrici koje su trajale oko jedan sat.

Jedna od povređenih osoba zadobila je 90 odsto opekotina na telu, dok je fabrika u potpunosti uništena.

Dva aviona za gašenje požara tipa "kanader" su bila anagažovana u nastojanju da obuzdaju požar, kako ne bi zahvatio obližnju šumu, preneo je AFP.

Kancelarija tužioca u Bariju pokrenula je istragu ubistva iz nehata povodom eksplozije, a italijanski predsednik Serđo Matarela je poručio da će sve biti učinjeno kako bi uzrok tragedije bio otkriven "što pre moguće".

Fabrika je u trenutku eksplozije radila punim kapacitetom, s obzirom da u ovo doba godine mnogi manji gradovi širom Italije koriste vatromet kako bi proslavili brojne verske praznike.

XS
SM
MD
LG