Dostupni linkovi

Požari u Hrvatskoj i dalje traju


Vatra se približila kućama na području hrvatskog poluostrva Pelješac i u mjestu Kršan u Istri, a gašenje požara otežava vjetar, javljaju hrvatski mediji.

Vatra se približila na stotinjak metara od kuća u mjestima Dančanje i Brijesta na Pelješcu, a osim te linije, aktivan je i požar kod Janjine.

Pelješac brani 400 vatrogasaca, a na teren su upućene nove ekipe iz raznih krajeva Hrvatske.

Glavni vatrogasni rukovodilac Slavko Tucaković izjavio je da u gašenju požara pomažu kanader i helikopter, da se situacija mijenja iz minuta u minut, te da je teren nepristupačan.

Prema njegovim riječima, požar na Korčuli je lokalizovan, na Učki je pod kontrolom, gase ga dva kanadera, a na Braču, gdje je juče buknulo nekoliko požara, vatrogasci dobijaju bitku s vatrom.

Požar koji je buknuo juče tokom grmljavinskog nevremena u Plominu do danas je "progutao" više od 300 hektara bjelogorične šume, trave i niskog rastinja.

Osim požara, Hrvatsku je juče pogodilo snažno grmljavinsko nevrijeme, dijelovi Zagreba ostali su bez struje, a stabla su padala na parkirana vozila i saobraćajnice.

Nevrijeme je zahvatilo skoro cijelu Hrvatsku, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji, između Makarske i Trogira, bilo je desetak akcija spašavanja na moru.

XS
SM
MD
LG