Dostupni linkovi

Vesna Pusić u posjetu Crnoj Gori


Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić započela je u srijedu dvodnevni posjet Crnoj Gori, tijekom kojeg će sudjelovati i na panel raspravi "NATO politika otvorenih vrata - slučaj Crne Gore“.

Pusić se u Baru u srijedu tijekom poslijepodneva susrela s domaćinom, ministrom vanjskih poslova Crne Gore Igorom Lukšićem, te šefovima diplomacija Mađarske i Poljske, Peterom Szijjartom i Grzegorzom Schetynom koji će također sudjelovati na sutrašnjem panelu koji je posvećen procesu integracije Crne Gore u Sjevernoatlantski savez.

Kako je nakon susreta priopćilo crnogorsko ministarsvo vanjskih poslova, Pusić, Szijjarto i Schetyna kazali su da je vidljiv napredak Crne Gore na putu prema članstvu u Alijansi, te da Crna Gora zaslužuje da joj do kraja godine bude upućen poziv za članstvo u NATO.

Na summitu u Walesu 2014. zemlje članice NATO-a donijele su odluku da s Crnom Gorom otpočnu "intenzivirani i fokusirani dijalog", a da na kraju 2015. ministri vanjskih poslova zemalja članica NATO-a ocijene napredak Podgorice u provođenju reformi i odluče o eventualnom slanju pozivnice za članstvo u NATO-u.

XS
SM
MD
LG