Dostupni linkovi

Dnevno preko Vojvodine prođe 2.000 migranata


Kroz grad Kanjižu, na sjeveru Vojvodine, dnevno prođe i do 2.000 migranata no situacija je u tom dijelu pokrajine pod kontrolom, jedan je od zaključaka Odbora za sigurnost skupštine Vojvodine, prenijela Radio-televizija Vojvodine.

S juga Srbije na sam sjever Vojvodine svakodnevno pristižu velike skupine izbjeglica iz Sirije, Afganistana i Pakistana, koji ilegalno prelaze srpsko-mađarsku granicu u potrazi za azilom u zapadnim europskim zemljama.

Budući da je to mjesto na najvećem udaru priljeva izbjeglica s Bliskog i Srednjeg istoka, u njega će biti dopremljeni kontejneri za hitan prihvat žena s malom djecom, za ozlijeđene i bolesne kojima je neophodna pomoć.

Osim kroz Kanjižu, velike skupine migranata prolaze i kroz Suboticu.
Stanje na terenu zahtijeva proglašenje izvanrednog stanja u tim gradovima, naglašavaju iz Vlade Vojvodine, prenosi RTV.

Mi smo prošloga tjedna već uputili značajan kontingent pomoći općini Kanjiža i nešto manje Subotici. Sutra šaljemo novu pošiljku vode, oko sedam tona. To je sad najvažnije.

Tijekom sljedećega tjedna uputit ćemo i veću količinu dezinfekcijskih sredstava i sredstava za higijenu, jer na ovim temperaturama to su najveći problemi, naveo je potpredsjednik pokrajinske vlade Miroslav Vasin.

XS
SM
MD
LG