Dostupni linkovi

Stabilnije stanje na požarištima u Bileći


Kilometarska požarna linija na području Doluše od Bileće prema gatačkoj opštini od sinoć je znatno stabilnija nakon što je dejstvovao helikopter Oružanih snaga BiH, potvrdio je starješina bilećke Vatrogasne jedinice Radomir Radmilović.

Radmilović je naveo da je helikopter dejstvovao tri puta, nakon što je vatra u poslijepodnevnim časovima uzimala sve više maha i širila se prema selu Cernica u opštini Gacko.

"Tokom dana na ovom području je bilo veoma kritično, a zahvaljujući nadljudskim naporima bilećkih vatrogasaca, koji su pješačili i po nekoliko kilometara, vatra je suzbijana", rekao je Radmilović i dodao da su im u gašenju pomagali pripadnici Centra za gazdovanjem kršom iz Bileće, a u večernjim časovima u ispomoć su pristigli i gatački vatrogasci.

Na požarištu u Dolušama tokom noći ostaće da, zajedno sa vatrogascima, dežura i dvadesetak pripadnika Oružanih snaga BiH, stacioniranih u Bileći.

Požar u selu Mirilovići ugašen je i pod kontrolom je, dok požar u Bijeljanima tinja na nekoliko mjesta i ekipe su na terenu.

"Izviđanjem terena helikopterom konstatovano je da nema potrebe za dejstvom po tom požarištu, a i daleko je vodozahvat", rekao je Radmilović.

XS
SM
MD
LG