Dostupni linkovi

Savjet ministara BiH u četvrtak o napadu na Vučića


Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić očekuje da bi materijal Ministarstva bezbjednosti BiH o napadu na predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima mogao da se nađe na sjednici Savjeta ministara BiH u četvrtak, 23. jula.

"Ministarstvo još dorađuje taj materijal i sve podatke i informacije koje smo dobili od svih bezbjednosnih agencija. Zatražili smo da još neke činjenice budu provjerene", rekao je Mektić Srni.

On je dodao da su materijale o dešavanjima u Potočarima dostavile sve policijske agencije na nivou BiH i MUP Republike Srpske, a da se još očekuje da to učini i MUP Federacije BiH.

"Na ozbiljnom smo tragu da riješimo i rasvijetlimo taj slučaj, ali nam je potrebno još nekoliko dana. Za par dana trebali bismo da imamo još konkretnijih podataka i informacija i nadam se da ćemo to rasvijetliti", rekao je Mektić.

On je istakao da Ministarstvo bezbjednosti BiH ima ozbiljne podatke i indicije u vezi sa određenim brojem izvršilaca, nekim grupama lica koje mogu da se dovedu u vezu sa tim događajima.

"Možemo govoriti o organizovanoj kriminalno-huliganskoj grupi koja bi, eventualno, mogla da stoji iza čitavog događaja. Vidjećemo da li postoji neka dublja povezanost", naveo je Mektić.

XS
SM
MD
LG