Dostupni linkovi

Crna Gora: Predao se Dejan Šekularac


Dugogodišnji bjegunac Bjelopoljac Dejan Šekularac (35), osumnjičen da je član narko-klana Darka Šarića, predao se crnogorskoj policiji.

Šekularac, koji je došao u zgradu Centra bezbjednosti Podgorica, danas će biti sproveden kod istražnog sudije Višeg suda koji će mu odrediti ekstradicioni pritvor, pišu crnogorski mediji.

Još 2011. godine, za njim je Interpol iz Argentine raspisao potjernicu jer ga potražuje radi služenja zatvorske kazne zbog pokušaja krijumčarenja droge.

Šekularac je zvanično u bjekstvu od oktobra 2010. godine, samo nekoliko dana prije nego što je Crna Gora potpisala sporazum o izručenjima sa Srbijom.

On je bio uhapšen 5. februara 2010. godine na osnovu Interpolove potjernice Srbije, zajedno sa Goranom Sokovićem, pod sumnjom da su obojica kao članovi Šarićevog narko-klana učestvovali u švercu 2,7 tona kokaina iz Urugvaja.

Sumnja se da je Šekularac bio zadužen za organizovanje i kontrolu prevoza narkotika, a da je Soković, zajedno sa Šarićem, jedan od glavnih vođa narko kartela koji je razvio jake ogranke u Crnoj Gori i Srbiji.

XS
SM
MD
LG