Dostupni linkovi

Komičar zasuo Blatera dolarima


Konferencija za novinare odlazećeg predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sepa Blatera nakratko je danas prekinuta, pošto ga je jedan britanski komičar zasuo novčanicama dolara.

Kada je Blater seo na svoje mesto za glavnim stolom i pripremao se za govor, iz prvog reda je dotrčao komičar Sajmon Brodkin i zasuo ga novčanicama dolara. Obezbeđenje je brzo reagovalo i odvelo Brodkina, a Blater je zatim rekao da će na kratko napustiti salu, "pošto prvo mora da se očisti nered". "Ovo nema nikakve veze sa fudbalom", rekao je Blater.

Brodkin je prošlog meseca pokušao da prekine nastup američkog pevača Kanjea Vesta na britanskom festivalu Glastonberi. Izvrši komitet Fife je ranije danas odlučio da će se 26. februara sledeće godine održati izbori za predsednika svetske kuće fudbala.

U međuvremenu, FIFA je saopštila da će se izbori za predsednika ove organizacije održati 26. februara, saopšteno je danas iz te organizacije.

Izvršni odbor FIFA odredio je datum izbora, pošto je Sep Blater najavio da će se povući, samo četiri dana pošto je izabran za novi, peti mandat na mestu predsednika.

FIFA se nalazi u središtu istrage zbog skandala o korupciji, zbog koje je uhapšeno 14 zvaničnika u maju.

Potencijalni kandidati za mesto predsednik su prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini, kao i Princ Ali Bin Al-Husein, koji je u maju izgubio trku sa Blaterom.

Nameru da se kandiduju izrazili su legendarni brazilski reprezentativac Ziko, kao i predsednik Fudbalskog saveza Liberije Musa Biliti.

XS
SM
MD
LG