Dostupni linkovi

Jemen: U granatiranju Adena stradala 43 civila


Najmanje 43 civila su poginula, a više od 110 je povređeno u bombardovanju severnog dela lučkog grada Adena, saopštili su bolnički izvori u Jemenu. Šiitski pobunjenici iz plemena Huti bombardovali su Aden raketama "kaćuša" i minobacačkim grantama, dok jemenske snage bezbednosti pokušavaju da osiguraju taj grad sa više od 700.000 stanovnika, koji je, prema njihovim navodima, oslobođen od pobunjenika.

Vršilac dužnosti guverenera Adena Najef el Bakri osudio je napad ocenjujući da je bombardovanje stambene oblasti grada "samoubilački čin za Hutije".

Provladine snage su u ofanzivi kako bi osigurali bezbednost Adena čije su neke četvrti i dalje u rukama šiitskih pobunjenika.

Huti su od septembra preuzeli kontrolu u glavnom gradu Sani, gde su zauzeli ministarstva, a visoke zvaničnike stavili u kućni pritvor. Saudijska Arabija predvodi arapske koalicione snage koje su 26. marta počele bombardovanje položaja šiitskih pobunjenika plemena Huti, podržavajući predsednika Abeda Raboa Mansura Hadija koji je pobegao iz zemlje.

XS
SM
MD
LG