Dostupni linkovi

Vučić: Strah zbog regionalne nestabilnosti


Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da „strahuje zbog regionalne nestabilnosti i političkih sukoba, pre svega zbog situacije u Bosni i Hercegovini“.

"Videli ste da sam zamolio našeg prijatelja (predsednika RS) Milorada Dodika da još jedanput razmotri svoju odluku o referendumu. Iako razumem njegove argumente, cena je suviše visoka", rekao je Vučić za beogradsku “Politiku”.

Govoreći o napadu na njega u Potočarima kod Srebrenice, Vučić je izjavio da je “posle britanske rezolucije koja nije usvojena, u velikom delu sveta, ne samo u regionu, nestala želja čak i za pričom o stvarnom pomirenju, a da su neki pomirenje doživljavali u konačnom srpskom porazu”.

"Kad govorim o stabilnosti i pomirenju, ja govorim o stvarnoj stabilnosti i suštinskom pomirenju. To mi je najvažnije. Ja ne govorim o političkim posledicama, povoljnim ili nepovoljnim za bilo koga", rekao je premijer Srbije.

Upitan, povodom nedavne posete Viktorije Nuland visoke funkcionerke američke administracije, da li mu američki zvaničnici u razgovorima direktno pominju koliko je važan slučaj Bitići za odnose Srbije i SAD, Vučić je u razgvooru za Politiku odgovorio da predstavnici SAD ne idu u detalje, ali je istakao da je taj slučaj veliki bilateralni problem koji nije rešen proteklih 16 godina.

XS
SM
MD
LG