Dostupni linkovi

Kontejneri za migrante u Subotici i Kanjiži


Vlada Srbije, u saradnji sa donatorima, postaviće kontejnere za smještaj migranata u Subotici i Kanjiži - rekao je državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Srbije Nenad Ivanišević.

Ivanišević je prilikom uručenja humanitarne pomoći migrantima koji se nalaze u napuštenoj ciglani u Subotici, rekao da će migranti u tim kontejnerima moći da spavaju i da se okupaju, biće prisutno i medicinsko osoblje, a Fond za otvoreno društvo će platiti prevodioce.

On je dodao da je u Kanjiži stiglo odobrenje Ministarstva pravde za korištenje zgrade starog suda, dok će određeni broj kontejnera biti postavljen i u dvorištu policijske stanice, kako bi se poboljšali uslovi i za migrante koji se readmisijom vraćaju u Kanjižu - prenijeli su beogradski mediji.

"Namera nadležnih je da se migrantima omogući kontinuirano snabdevanje potrepštinama. Jedno je sigurno - ova reka izbeglica koja ide ka zemljama EU neće prestati. Srbija ne može da zatvori oči. Ovo se dešava", rekao je Ivanišević.

On je dodao da Srbija nije zatvarala oči ni 1956, ni 1992, ni 1999. godine, pa neće ni 2015. godine.

"Vlada će učiniti sve da ovi ljudi osećaju da su u Srbiju dobrodošli i da neće imati nikakvih problema", naveo je Ivanišević.

XS
SM
MD
LG