Dostupni linkovi

Amel Tuka u Monaku: Trčao sam za svoju dušu


Rekorder Bosne i Hercegovine na 800 metara Amel Tuka u brilijantnoj utrci je sinoć pobijedio na svom debitantskom nastupu na mitingu "Dijamantske lige" u Monaku.

Sjajna utrka donijela je novi državni rekord 1,42:51 kojim je pokazao da se nalazi u odličnoj formi pred naredna takmičenja u ovom elitnom nadmetanju trenutno najboljih na svijetu.

U izjavi za Fenu Amel Tuka je istakao da je sinoć trčao za svoju dušu i sve one koje je poziv za nastup u Dijamantskoj ligi obradovao kao i njega.

"Hvala svima koji mi pomažu, ja sam ovo sam čekao godinama i dočekao. Hvala onima koji mi daju podršku i neka znaju da su dio ovog uspjeha. Ovaj rezultat je moj veliki uspjeh, ali i bosanskohercegovačke atletike. Trku sam istrčao u rangu najboljih, ali sam je istrčao za svoju dušu. Sada moram da se koncentrišem na treninge, da sa trenerom nastavim raditi i hvala bh. medijima na podršci", rekao je Tuka za Fenu.

Trenerski tim našeg rekordera ističe da je Amel Tuka ispunio planirani rezultat, a nakon sinoćnje utrke će nastaviti sa trenažnim procesom u Italiji.

XS
SM
MD
LG