Dostupni linkovi

Vučić: Odlazak na paradu u Zagreb uvreda za Srbiju


Premijer Srbije Aleksandar Vucič izjavio je da bi Srbija doživela kao uvredu odlazak stranih zvaničnika na vojnu paradu u Hrvatskoj povodom 20. godišnjice Oluje.

"Neki ministri su nas pozvali i pitali da li bi to Srbija doživela kao uvredu. Ja sam lično rekao da bismo to doživeli kao uvredu jer mi smatramo da tog dana nema šta da se slavi", rekao je Vučić na konferenciji za novinare, komentarišući da pojedini strani predsatvnici izjavljuju da neće doći na paradu.

Srbija može da razume unutrašnje motive Hrvatske, dodao je premijer, ali ne može s tim da se saglasi i ne može da opravda.

Konstatujući da su predstavnici nekih država odustali od odlaska u Hrvatsku Vučić je primetio da je Srbija ovog puta uspela da se njena reč čuje i nešto više poštuje u odnosu na ono što je bilo ranije.

"Oni (Hrvati) planiraju veliku proslavu, za nas je od ove godine pa zanavek dan žalosti koji je proglašen odlukom vlade Srbije i RS na zajedničkoj sednici. Za nas ne postoji, teško je pronaći, tužniji dan u srpskoj istoriji", rekao je Vučić.

XS
SM
MD
LG