Dostupni linkovi

Delo: Slovenačku spoljnu politiku vodi Dačić


Odluka slovenačke vlade da na vojnu paradu povodom 20. godišnjice akcije Oluja u Zagrebu ne pošalje deset gardista i tri aviona dodatno je učvrstila uverenje da Slovenija nema svoju spoljnu politiku, piše danas ljubljansko Delo.

List navodi da je pritisak na Ljubljanu ovoga puta izvršio srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. U tekstu pod naslovom "Ivica Dačić zaustavio pilatuse i pripadnike garde" list piše da "sve izgleda" kao da šef srpske diplomatije vodi slovenačku spoljnu politiku.

Delo navodi i da "servilno klanjanje Ivici Dačiću postavlja veoma ozbiljno pitanje, gde je slovenačka suverenost" i da li je Slovenija "suverena samo na papiru".

Šef srpske diplomatije ranije je izjavio da će Srbija s pažnjom pratiti koje će zemlje poslati vojsku na vojnu paradu koju Hrvatska organizuje 5. avgusta povodom Oluje i da će njihovo učešće smatrati antisrpskim stavom.

Dačić je juče rekao da je godišnjica Oluje dan žalosti za Srbiju i zahvalio zemljama iz okruženja i šire što neće učestvovati na paradi.

XS
SM
MD
LG