Dostupni linkovi

Mamići uplatili višemilionsku kauciju i izašli iz zatvora


Funkcioneri fudbalskog kluba Dinamo i Hrvatskog fudbalskog saveza (NHS), braća Zdravko i Zoran Mamić i Damir Vrbanović, pušteni su danas oko 18 časova iz istražnog zatvora u Zagrebu pošto su prethodno uplatili višemilionske kaucije za odbranu sa slobode i obećali da neće ometati krivični postupak.

Oni su uplatili ukupno 12 miliona kuna (1,6 miliona evra) kaucije da bi se sa slobode branili u istrazi koja se protiv njih vodi zbog sumnje u višemilionsku utaju poreza. Pošto su sudu dostavljene kopije uplatnica, oni su se na sudu izjasnili da neće ometati krivični postupak, a Zdravko Mamić i da neće ponoviti krivično delo.

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu ranije danas je, po žalbi advokata pritvorenih, izmenilo prvobitnu odluku istražnog sudije o određivanju istražnog zatvora bez mogućnosti kaucije.

Istraga je pokrenuta zbog sumnje da je utajom poreza, ali i drugim nezakonitostima, Dinamo oštećen za gotovo 118 miliona kuna (15, 6 miliona evra), a budžet za oko 12 miliona kuna (1, 6 miliona evra).

Od toga, Zdravko Mamić osumnjičen je da je nezakonito izvukao najmanje 52 miliona kuna (6,9 miliona evra), a Zoran Mamić 38,1 miliona kuna (pet miliona evra).

XS
SM
MD
LG